top of page

Over filmfonds vzw

Filmfonds vzw is een Belgische organisatie die zich richt op het financieren van kunstfilms en videografische projecten met kunstenaars in de BeNeLux. Het werd opgericht door de private sector, die "maar al te graag eens wat anders wil zien". Dit initiatief is voor en door kritische kunstliefhebbers, die een passie hebben voor films en videokunst.

Filmfonds vzw is gevestigd in Antwerpen en heeft bewust gekozen voor deze locatie vanwege de rijke culturele geschiedenis van de stad en haar bloeiende kunstscene. Filmfonds vzw beschikt over haar eigen materialen, productieteam en locatie en start regelmatig nieuwe projecten. Hierdoor kunnen zij de kwaliteit van hun projecten waarborgen en ervoor zorgen dat elk project uniek is.

Het proces van het kiezen van de projecten begint met het lezen van scripts van kunstenaars door een deskundige jury. Filmfonds vzw biedt ook vaak vrijwilligers de kans om bij te leren op (kunst)filmsets. Hierdoor krijgen ze de kans om hun vaardigheden te verbeteren en te leren van de ervaring van de professionals.

Naast het financieren van kunstprojecten biedt Filmfonds vzw ook workshops aan, zodat iedereen de kans krijgt om te leren over de filmindustrie en hoe het werkt. De organisatie fungeert ook als een adviserende functie voor reclame-agentschappen, overheidscommunicatie en zelfs grote Hollywoodproducties.

Filmfonds vzw is een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de kunst in de BeNeLux. Door het financieren van kunstprojecten, workshops en het adviseren van andere organisaties, zorgt Filmfonds vzw ervoor dat kunstenaars hun creativiteit kunnen uiten en dat de kunstwereld kan blijven groeien. Als je een kunstliefhebber bent en geïnteresseerd bent in film en videokunst, dan is Filmfonds vzw zeker een organisatie die je in de gaten moet houden.

Oneindige dank gaat uit naar onze sponsors, vaste partners en geldschieters uit geheel Europa.

Filmfonds vzw 
is mogelijk gemaakt door deze private geldschieters.

We hebben momenteel nog geen vaste partnerovereenkomsten.

Film dat maak je samen

Filmfonds vzw is er om kunstenaars te helpen hun creatieve visie te realiseren. Wij bieden financiering, productiebegeleiding en voorverkoop om inkomsten te genereren. Ons team staat altijd voor je klaar en wij streven naar succes voor jouw project. Neem contact met ons op en laat ons jouw kunstwerk tot leven brengen!

Verkoop

De voorverkoop van jouw script, naar distributeurs een afspraak maken.

Financiering

Zorgen dat er brood op de planken ligt van de crew, cast en andere bezige bijtjes. Variatie aan kosten gaan indekken.

Productie

Iedereen aan boord hebben, en zorgen dat alles correct wordt afgehandeld.

Word geldschieter

Wil jij ook wel eens wat anders zien? Steun dan kunstfilm.be 

We staan open voor

Eenmalige of wederkerende

Donaties

Vooraf bepaalde

Partnerschap

Merk- of bedrijfsgerelateerde

Sponsoring

Wim Prior

“Films zijn steeds vaker dezelfde koek. Wie houdt daar nu eigenlijk nog van? Laten we met Kunstfilm Vlaanderen een verschil maken."

Giel Domen

"Het is dringend tijd voor andere cinema in Vlaanderen. Bij Vogue leer je dat de wereld alles behalve saai mag zijn, om het internationaal te maken."

Maike Langhuis

“Ik kijk als trotse Belg al 20 jaar geen enkele televisie meer. Soaps, films en media - en hun kijker- missen die befaamde kunstsprankel enorm.”
bottom of page