top of page

Wat de jury doet

Stap 1 Kunstfilm?

Een aangewezen jury neemt jouw script mee naar huis om het op zijn/haar gemakje te lezen. Het jurylid neemt het pagina, per pagina, scene per scene door om te bepalen of het volgens zijn/haar mening onder een kunstfilm valt.

Welk jurylid jouw film leest is afhankelijk van zijn/haar keuze uit de lijst van beschikbare kunstfilm-scripts namen, onderwerpen en synopsis die jij ons voorziet.

Stap 2 Voor het 'grotere' publiek?

We gaan na of het publiek hier kunstervaring aan heeft. De bedoeling blijft uiteindelijk of we wel/niet aan kunstfilm doen door dit script te produceren. De ervaring van kunst ligt hem bij de kijker.

We stellen ons vragen zoals "Heeft de kijker hierna een nieuwe sprankel aan gedachten?"

"Heeft het publiek iets meegemaakt dat zij ook onder kunst plaatsen?"

Stap 3 Buddy-systeem

We gaan het nu voor de eerste maal geselecteerde script aftoetsen bij een andere jurylid van Kunstfilm Vlaanderen. We gaan doorheen stap 1 en stap 2 voor een 2de keer. 

Zo vormen we een stevige mening. Op basis van de verschillende meningen gaan we op onze meeting (vaak online en/of offline op onze kunstfilm-atelier) beslissen welk script toepasselijk is voor het seizoen. 

Stap 4 Deal sluiten

Je wordt op de hoogte gebracht van jouw selectie, en gaan praten rond een duidelijke afspraak tussen jou en Kunstfilm Vlaanderen. Als jij hier tot een voor-alle-partijen interessante deal kan komen, dan heb jij een team om mee te gaan werken richting verkoop, financiering en productie van jouw script.

Je wordt trouwens ook op de hoogte gebracht als jouw script het ditmaal niet heeft gehaald.

Stap 5 Productie 

We gaan aan de slag en werken eraan van jouw script een kunstfilm te maken. We sluiten vaak onze werkzaamheden met jou af door een cinema-avond te organiseren. Jouw voorstelling kan in een cinema of bij ons op het studio/atelier. Dit is een bijzonder moment om jouw film te tonen aan vrienden, familie of gewoon aan iedereen die daar zin in heeft.

Na de productie gaat jouw film in een distributie, en hopen we op een groot succes. Of ook niet, want niet elke kunstfilm is gemaakt om een succes te zijn, toch?

Afwachten dus, van stap 1 tot bijzonder lokaal of internationaal succes.

Kunstfilm.be

 

info@kunstfilm.be
FILMTITEL + SCHRIJVER in .pdf bestand

bottom of page